maanantai 9. syyskuuta 2013

Sekametelisoppa-postaus

Arki on alkanut ja blogi hiljentynyt. Hiljaista ei elämä kuitenkaan ole ollut. 24.8 kisailtiin Oulussa Kati Walan tuomaroimilla rasoilla. Tuloksina hylky ja 5.

Ensimmäisellä radalla positiivista oli alun onnistuminen, hyvä a:n kontakti, reipas keinu, nopeat kepit ja hyvä loppu. Negatiivista oli myöhässä ja väärässä kohdassa tehdyt valssit, puomilta karkaaminen ja a:lle karkaaminen. Toisella radalla kokonaisuus oli parempi kuin edellisellä radalla. Negatiivista oli alussa liian pitkään jatkunut oma "kädessä pitäminen" josta seurasi kielto, kaarroksia siellä täällä epätarkasta ohjauksesta johtuen ja puomin alastulokontakti. Näitä lukuunottamatta meno näytti jopa kivalta.

Katsomossa oli energiaa, kun kolme viidesta super-thollista oli paikalla. Oli ilo nähdä kakaroita!

Veea, Thelma, Aia ja Utu28.8 suunnattiin Rovaniemelle Alman hampaanpoistoon. Poisto ei sujunut aivan ongelmitta ja pelkäsin kovasti Alman parantumisen puolesta, mutta onneksi se oli jo seuraavana päivänä todella reipas. Toipuminen on sujunut erinomaisesti eikä kipuilua ole esiintynyt oikeastaan ollenkaan. Eläinlääkäri Ulla Eskelinen kuunteli myös Alman sydämen ja kehui sitä varsin hyväksi, pientä ylimääräistä kuului mutta sanoi ettei nukutuksesta kannattanut olla huolissaan. Niin hyviä uutisia.
Potilas tukijoukkoineen leikkausiltanaTorstaina 29.8 Alma jätettiin Kemi-kotiin toipumaan pariksi päiväksi, sillä illalla saimme seuraksemme Thelman pennun, Aia-Majavan. Aivan ihana pentulainen on sopeutunut porukkaan hyvin ja ottanut kaiken irti siihen ihastuneista ihmisistä ja koirakavereista.


Lauantaina 7.9. kisailtiin Torniossa kolmen startin verran, tuloksena HYL, 12.20 ja HYL.Rauno Virta tuomaroi kisat. Kauhukseni ekalla radalla oli kaksi a:ta. Heti alussa meni oma sijoittuminen ja rytmitys pieleen,toiselta a:lta lähdettiin ennen vapautuskäskyä ja oma ohjaus vei putken sijaan kepeille. Loppu rata oli mainio. Huippua oli, että Thelma kääntyi ekan a:n jälkeisen hypyn jälkeen niin hyvin eikä karannut putkeen, vaikka lopulta karkasikin toiselle a:lle. Kokeilin lähettää Thelman muurin jälkeiselle putkelle kauempaa, mikä onnistui aivan ok. Toisella radalla kankeita, huonoja valsseja heti alkuun ja muurin jälkeen, ja putki-putki-kohdassa ajattelin niiden olevan samassa linjassa ja oletin Thelman menevän putkeen. Eipä mennyt. Loppusuoralla etäisyys kasvoi liian suureksi, josta toinen kielto. Pimeään putkeen meno oli superi. Hassu rata. Viimeinen rata oli ehjin. Keltaisen putken jälkeen varmistin hyppyä ja olinkin sitten myöhässä. Thelma oli taas väärällä a:lla.. Rähmä. Karkasi a:n kontaktilta, epävarma puomin alastulo. Muuten rata oli agilityn näköistä, alku ja loppu oli kivoja.Eilen saatettiin Missiona keinu-projekti loppuun tältä kesältä, tai ainakin videot on nyt videoitu. Eteenpäin mentiin parissa kuukaudessa ja ehkä keinu etenee vielä tulevaisuudessakin. Eilen pimeä pääsi yllättämään, missä kesä on?

Thelma ei juokse keinun päähän asti, mutta minä olen tyytyväinen. Seuramme vanha keinu on aika raskas, joten kevyemmällä keinulla suoritus on varmasti vielä nopeampi. Hieno Temmis!Huomasin elokuun alussa Thelman tassussa patin. Ajattelin sen olevan jonkun hyönteisen aiheuttama ja laitoin siihen siteen jottei Thelma nuolisi sitä. Side on ollut jalassa silloin tällöin ja välillä Thelma on nuollut pattia. Sunnuntaina patti tuntui jotenkin isommalta ja tänä aamuna soitinkin eläinlääkärille. Pääsimme Simoon näyttämään tassua ja Thelma sai antibiootit ja kortisonikuurin kahdeksi viikoksi. Lääkäri ei osannut sanoa, mikä patti on: joko tulehdus tai kasvain. Päätin etten panikoi vielä, mutta kauhistuttaa silti.


Hurja päivä, johon on mahtunut kaikenlaista. Omat kouluasiatkin ovat saamassa mielenkiintoisen sysäyksen kohti uutta, katsotaan mihin tässä joudutaan. Ollaan edelleen Kemissä, meidän viikonloppu on venähtänyt ja pahasti. 

Täällä on hyvä.

4 kommenttia:

 1. Ilonalla oli tuollanen patti huulessa muutama vuosi sitten. Se välillä pieneni ja välillä taas kasvo. Käytin eläinlääkärissäki ja suositteli poistoa jos ei tietyssä ajassa lähde itestään. Se oli jonkulainen papilloomavirus luultavasti. Se sitten yhtäkkiä vain alko kutistumaan ja lopulta hävis. Jos en väärin muista niin ainaki kuukauden päivät se patti oli!

  T:Hansku

  VastaaPoista
 2. Mitä olen nyt netistä lueskellut ja ihmisten kanssa puhunut, tuntuvat nämä patit olevan melko tavallisia. Thelman patti ei ole ainakaan vielä pienentynyt, lääkekuuria on vajaa viikko jäljellä. Toivotaan että lähtisi tuosta pois eikä jäisi vaivaamaan enempää..

  VastaaPoista
 3. Mitäs patille kävi? Täällä yksi pattitassuisen koiran omistaja..

  VastaaPoista
 4. Kasvaintutkimuksessa patti rikkoontui ja ärtyi sen myötä. Näytti muutaman päivän tosi pahalta, mutta sitten itsekseen pieneni ja hävisi kokonaan. Loppu hyvin kaikki hyvin siis. Toivottavasti teidän patti-asia päättyy yhtä hyvin :)

  VastaaPoista