tiistai 20. elokuuta 2013

Reissui&reenei

Paljon onnea 17.8. puoli vuotta täyttäneet Thollit <3 Maailman mahtavimmat superpennut ovat mielessä tuon tuosta: miten ne voivat, ollaanko niihin tyytyväisiä, ovatko ne tyytyväisiä, pysyvätkö ne terveinä. Facebookista ja blogeista saa seurata niiden elämää monesti viikossa ja parhaimmassa tapauksessa nähdä niitä myös livenä. Pitäisi suunnata Tampereelle, jotta näkisi myös Egoa ja Davea joita olen nähnyt viimeksi luovutusiässä. Edelleen olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, millaiset kodit pennuilla on. Parempia ei olisi voinut toivoa.



Torstain treeneissä oli teemana kepit ja keinu. Keinun ensimmäinen suoritus oli poikkeuksetta reippaampi kuin jälkimmäinen, mutta silti joka kerralla se oli reipas. Putkiin tuli muutamia kieltoja mikäli oma liike töksähti vähänkään väärässä kohtaa. Kepeillemenot onnistuivat aika kivasti, mutta vahvistamista vaaditaan edelleen.

Videolla on ensimmäiseksi maailman ihaninta agilityä: Alma-agilityä! Alma oli tylsän päivän päätteeksi mukana treeneissä ja kun hyppyjä oli vain kaksi, päätin mennä senkin kanssa. Se oli huippis! Niin innokas ja taitava. Ollaan kotipihalla menty aina välillä, mutta kentällä ollaan taidettu treenata varmaan pari vuotta sitten. Tekisi vieläkin niin kovasti mennä sen kanssa, mutta terveyden kanssa ei ole leikkimistä. Vaikka toisin luulin, Alma ei kipeytynyt treenistä, mikä oli positiivista. Kyllä se ensimmäinen on aina se ensimmäinen.






Perjantaina oli vuorossa Salme Räsäsen ja Mikko Karjalaisen koulutus. Ensiksi otettiin rataa Salmen johdolla. Thelma oli jotenkin pihalla ennen rataa ja olin varma ettei mitään huippusuoritusta ole odotettavissa. Kuitenkin treeni oli oikein hyvä. Persjätöt ei vaan mene mulle itelle jakeluun, oon niissä surkein. Harmi sinänsä, kun ne olisivat hyvä ratkaisu moneen kohtaan. Puomin leijeröinti tuntui eka vaikealta, mutta se oli koiralle tosi looginen. Ennen keppejä oli ehdolla putken suita, puomia ja hyppyä, mutta Thelma meni tosi hyvin kepeille. Pitäisi iskostaa itselle se, että olennaista on ohjata oikealle esteelle eikä varoa vääriä. Thelma kuitenkin aika harvoin valitsee vääriä esteitä.

Salme kehui Thelman vauhtia ja osaamista, sanoi että pitäisi antaa sen itse tehdä vähän enemmän ja rytmittää omaa liikettä vähän paremmin.








Ratatreenin jälkeen siirryttiin halliin Mikon keppitreeneihin. Kokeiltiin kaikenlaisia ohjauksia ja aloituksia kepeille. Kaikki onnistui umpikulmaan aika hyvin, mutta avokulmassa tuottivat vaikeuksia takaaleikkaus, pakkovalssi ja "puolenvaihto". Ensimmäistä kertaa ikinä kokeiltiin niistoa keppien alkuun, mikä onnistui aivan hyvin kummallakin puolella. Tänään kokeiltiin kaikkia edellä mainittuja avokulmaan omalla pihalla, ja parin toiston jälkeen onnistui.




Viikonloppu on mennyt muuttopuuhissa. Vietiin uusia huonekaluja Oulu-kotiin ja loput Joelin tavarat Kokkolaan. Koirat olivat reissussa mukana ja asettuivat Ouluun hyvin. Kokkolassa käytiin pikaisesti, joten Alma sai jäädä Elsen luokse siksi aikaa.

Almuri ja Oulu 
Thelmis ja Kokkola




Täytyy olla tyytyväinen kun on vielä videomatskua jota tänne lisäillä, vaikka nämä postaukset tuntuvat lähinnä video-oksennuksilta. Tällä viikolla on vielä ohjatut treenit ennen Ouluun lähtöä, omalla kotipihalla sentään pystyy treenailemaan vielä toistaiseksi täällä vieraillessamme sekä treenikentällä. Oulutreenailut ovat viime vuoden tapaan mysteeri, toivottavasti keksin jotain..

2 kommenttia: