perjantai 14. marraskuuta 2014

Chiari

Alman tärinäoireet ovat jatkuneet pian vuoden ajan. Sain hienon mahdollisuuden kuvata Almaa muutaman päivän ajan ja lähettää tämän videon eläinlääkärin arvioitavaksi. Videon perusteella eläinlääkäri epäili vahvasti pikkuaivotyrää ja syringomyeliaa. Tämän seurauksena varasimme heti viikon päähän ajan magneettikuvaukseen ja 11.11 käytiin kuvissa Mehiläisessä Ouluvetin kautta. Nukuttaminen jännitti aivan hirveästi, kestäisikö sydän sitä. Onneksi Anu Tulokas oli aivan ihana lääkäri, joka vastaili myöhäisiin sähköposteihini ja rauhoitteli tietävänsä Alman tilanteen ja uskovan sydämen kestävän nukutuksen. Alma selvisi loistavasti ja kuvista selvisi myös mikä Almaa vaivaa:

Chiari-malformaatio (pikkuaivotyrä) ja laajentuneet aivokammiot. Aivokammiolaajentumista 3. ja 4. aivokammion kohtalaiset laajentumat painavat pikkuaivoja, oikea lateraalinen aivokammio siirtää paikallisesti isojen aivojen keskilinjaa vasemmalle ja kompressoi aivokuorta oikealle

Syringomyelia oli eläinlääkärin mukaan "hyvin lievä". Siitä ei juurikaan puhuttu. Alman kipu on siis enemmänkin päässä, ei niskassa. Sitä onko Almalla kipuja, on hyvin vaikea sanoa. Gabapentin lääkitys aloitettiin annoksessa 50mg kahdesti päivässä, katsotaan tuleeko tilanteeseen mitään muutosta vai täytyykö annosta nostaa.

Olo on aivan hyvä. Vihdoin on jokin diagnoosi, joka ei kuitenkaan ollut niin paha kuin oletin. Jos Thelman aivoista löytyisi tuollaista, olisin järkyttynyt, mutta cavalierin omistajana tällainen on kai enemmänkin ajan kysymys. Toisaalta on outoa että nämä oireet ilmaantuivat Alman ollessa jo kahdeksan vuotias. Mietin enkö vain huomaa Alman olevan kipeä? Pitäisikö se huomata? Voiko olla että Alma reagoi näkyvästi jos sen maha murisee ja on tällöin mielellään sylissä, muttei se reagoisi päässä olevaan kipuun? Jos jollakin on antaa tähän vastauksia, pistäkää kommenttiboksi laulamaan!Alma ja OhmiMeillä on siskoni Elisan ja hänen koiransa Ohmin kanssa yhteinen projekti: Ohmi agilitykoiraksi vuoden vaihteeseen mennessä. Tarkoitus olisi opettaa Ohmille esteet ja Elisalle perusohjaustekniikat parin kuukauden aikana. Tänään oli ekat varsinaiset treenit, joissa pureuduttiin muuriin, renkaaseen ja hyppy-puomi-sarjaan. Kyllä Koppiksesta agilitykoira leivotaan!

Innostuttiin myös fiilistelemään Alman kanssa


On se aika symppis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti