torstai 13. joulukuuta 2012

Kaksivuotias

Gigson, Tii, Thelmis, Temppis, Tellervo, Tellu, Pentu, Ötökkä, Kettu, Firefox..


Thelma täytti eilen kaksi vuotta. Sankari sai lahjaksi punaisen kongin, joka oli varsin mieleinen. Onnea mahtavalle superkoiralle <3 Kuten olen jo moneen moneen kertaan sanonut, olen Thelmasta niin onnellinen. Ja ylpeä. Ja varsin tyytyväinen siihen. 

Synttäripäivää varjosti ikävä puhelinsoitto. Isännöitsijä oli saanut viestiä, että koirat häiritsevät naapureita haukkumisellaan. Tosi kurjaa että naapurit eivät voi ilmoittaa asiasta henkilökohtaisesti, saisi kenties hieman lisätietoja asiaan liittyen. Nyt on kuitenkin alettu harjoittelemaan hiljaa olemista, mikä sinänsä on hieman hankalaa, sillä koirat ovat mielestäni yleensä hiljaa. Joskus lähtiessäni kotoa Alma saattaa haukkua pari kertaa, mutta lopettaa viimeistään oven sulkeutuessa. Thelma haukkuu ovikelloa. Ne haukkuvat välillä leikkiessään.

Eilen iskä vakoili Thelmaa Skypen kautta, kun jätin sen yksin. Thelmis oli istuskellut, sitten laittanut maate ja lopulta nukahtanut. Nukahtamiseen meni 17minuuttia, mutta toisaalta rapussa kolisteltiin koko aika, kun naapurit roudasivat jotain tavaroita. Itse olin todella kaukana, joten Thelma ei pystynyt minua kuulemaan/haistamaan. Lopuksi menin itsekin tömistelemään rappukäytävään ja kolistelin avaimia kaiteeseen sekä omaan oveemme. Ei haukun haukkua. Lisäksi näin paria naapuria, joilta kyselin koirien haukkumisesta. Toinen oli kuullut haukkumista, muttei sanonut sen olevan mitenkään häiritsevää. Toinen ei ollut kuullut haukkumista ollenkaan. Ja ilmeisesti joku sitten kuulee sitä useamminkin.. Meillähän ei tässä ole seinänaapureita ollenkaan, yläkerrassa toki on asukkeja.

Tällä hetkellä treenin alla on siis ovikello, sillä muihin harkkoihin tarvittaisiin Almaa. Kaikille naapureille laitoin viestiä, että ilmoittavat jatkossa minulle, mikäli häiriö ei lopu. Onneksi huomenna alkaa loma ja pääsemme oikein tehotreenaaman haukutonta elämää!

Puhelun jälkeen aloin miettiä, onko pentujen syntyminen ja kasvaminen täällä sittenkään mahdollista. Mitä sitten jos naapurit saavat päähänsä alkaa valittaa niistä? Pohdin myös, onko kyseinen toiminta edes sallittua, vaikka aiemmin olin ymmärtänyt järjestyssääntöjen sallivan sen. Niissä nimittäin kielletään ammatillinen eläintenkasvatus. Siispä otin härkää sarvista ja soitin isännöitsijälle. Onnekseni hän sanoi, että yksittäiset pentueet kuuluvat normaaliin elämään, eikä se siis ole kiellettyä. Huh ja helpotus! Yksi mutka matkasta pois.

Huomenna on edessä vielä maantiedon tentti sekä vierailu taidemuseolla. Seitsemän aikaan hyppäämme junaan ja illalla ollaankin sitten Jollen luona Kokkolassa. Huippua! Jännittävä viikko edessä, ja mikä parasta: loma alkaa! Lisäksi Kemiin palatessamme jouluaattoon on enää neljä yötä..

Nyt maantiedon pariin!

Ps. Käsityönkurssille piti tehdä portfolio, jonka toteutin blogin muodossa. Mikäli kiinnostaa yliopisto-opiskeluun liittyvät käsityönopinnot, käy katsomassa osoitteessa http://kaskasityo.blogspot.com4 kommenttia:

 1. Ihanin temmis <3

  Jokohan toiseen ihastuttavaan blogiin uskaltas kommentoida ;)

  VastaaPoista
 2. Hän on :)

  Hahaa uskaltaa ! Se on jo arvioitu ;)

  VastaaPoista
 3. Netistä voi ladata sellaisen ilmaisen ohjelman kuin Audacity. Tosi helppokäyttöinen ja toimiva. Siinä näkyy ääniraitana nauhoitettu aika, ja siitä on helppo katsoa koska on kuulunut ja mitäkin. Itse, kun muutin uuteen kotiin niin käytin sitä n. viikon aikana jotta sain tietää onko täällä millainen mekkala päällä.

  Terkuin Tytti ja Jana-koikkeri

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tytti neuvosta, täytyypä kokeilla tuollaista :)

  VastaaPoista