torstai 11. syyskuuta 2014

Älä pelkoa tulevaisuuden, älä onnen tai onnettomuuden. Me olemme tässä ja nyt ja se riittää

Käytiin Alman kanssa Animagissa senioritarkastuksessa. Alma voi edelleen hyvin ja on oma itsensä, mutta kaikenlaista pientä (tai suurta, kuka tietää..) on ilmennyt. Huomasin ensimmäistä kertaa viime joulun aikaan että Alman pää nykii. Kun se seisoo tai istuu ilman aktiviteettia, ilman että joku puhuu tai jotain mielenkiintoista tapahtuu, alkaa pää nykiä alaspäin. Aivan kuin se nyökyttäisi. Se lopettaa heti jos sille juttelee tai jos ei juttele, lopettaa se kuitenkin pienen hetken kuluttua. Eläinlääkäri mainitsi syringomyelian ja epilepsian. Käski seurata tilannetta. Voi näätä.


Lisäksi Almalla on ollut jo pitemmän aikaa, varmaan koko vuoden ainakin, pikkurillin pään kokoinen patti vasemmassa etujalassa. Tunnustelun mukaan ei ole rasvapatti vaan hyvälaatuinen kasvain. Sitäkin nyt seuraillaan. Tutkiessa Alman silmiä eläinlääkäri huomasi myös tulehduksen oikeassa silmässä, johon saatiin tipat. Luulen että tulehdus on alkuvaiheessa, koska Alma ei ole raapinut naamaansa eikä siristellyt silmiään. Hyvä että saatiin sekin hoitoon.


Myös sydän kuunneltiin, Sivuääni oli voimistunut tasoon 4-5/6 ja ell suositteli ultrakontrollia. Ultraan oltiin joka tapauksessa menossa vielä tämän vuoden puolella. Menemme samalla lääkärille joka viimeksikin ultrasi Alman, osaa kenties paremmin katsoa kehitystä.


Hampaat oli huonot, hammaskiveä paljon. Tämähän ei tietenkään yllätyksenä tullut. Hammakiven poisto tehdään ultran jälkeen. Pelkään nukuttamista, sydän joutuu kuitenkin aina ylimääräiselle rasitukselle. Eläinlääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, ettei nukutus ole riski. Tämä varmistunee sitten ultran jälkeen. Anaalirauhasia tyhjennettiin pitkään, olivat täynnä paksua eritettä. Otettiin myös verikokeet joiden tulokset tulevat huomenna.


Alma oli eläinlääkärin mielestä sopusuhtaisessa kunnossa. Lisäksi korvat olivat siistit. Ell tunnusteli myös Alman polvet, joita kehui kovasti. Pienintäkään merkkiä nivelrikosta ei ollut. Hengitysäänet olivat myös normaalit.


Pää on aika pyörällä. Mieli on kurja. Kaikki oli yllättävää ja samalla mikään ei yllättänyt. Ei muuta kuin kohti ultraa, josko ensi kuussa suunnattaisiin takaisin Animagiin.Kisattiin sunnuntaina Torkk:illa kolmen startin verran. Saatiin meidän eka SERT-A, meidän eka voitto kolmosista, osallistujia 23. Hieno Temppis<3Päivän kaksi muuta rataa meni hylyksi. Eka hylky oli hyvä, toinen levisi käsiin. Pyrin olemaan kökkimättä Thelman edessä ja olemaan ajoissa. Välillä onnistu jopa ihan hyvin.


Aloitettiin Joelin kanssa eilen paritanssikurssi. Vaikutti tosi kivalta, jotain aivan uutta. Huomenna opintoneuvojan luokse keskustelemaan opintojen nopeuttamisesta. Syksy tuo kaikkea uutta ja hienoa, aivan ainutlaatuista, suloista.

Tule jo marraskuu!

2 kommenttia:

  1. Meidän kaikkien ihana pikkuinen Alma <3

    VastaaPoista
  2. Juurikin se <3 Äsken lenkin ja syömisen jälkeen Alma oli vielä jotakin vailla. Otin syliin, rapsuttelin. Ei auttanut, joten kokeilin lelua ja osuinkin oikeaan: neiti halusi leikkiä kovastikovasti! Ihanin <3

    VastaaPoista