sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tavoitteet

(jälkikirjoitus tekstin edellä:

Apua miten pitkästi kirjoitin, en edes jaksa lukea läpi. Teksti saattaa siis sisältää epäloogisuuksia ja kirjoitusvirheitä :))

Pitäisi tehdä koulujuttuja, joten kirjoitan tänne :)

Tässä pohdiskelin, että kun kerran Thelman kanssa treenataan agilityä aikalailla tavoitteellisesti, olisi hyvä miettiä, mitä ne tavoitteet todellisuudessa ovat.

Tavoite 1

Keinun oppiminen. Olen yrittänyt muutaman kerran kolauttaa keinua maahan Thelman ollessa kontaktilla, mutta se on säikähtänyt siitä niin paljon, että aina on tullut takapakkia. Nyt siis vahvistetaan ainakin tammikuun puoleen väliin asti keinua miellyttäväksi ja sen jälkeen lisätään äänet keinuun. Olen tyytyväinen, että olen alkanut opettaa keinua niin, että Joel on ollut pitämässä keinua ylhäällä niin kauan, että Thelma on tullut aivan sen päähän asti. Keinusta tulee vielä hyvä ja nopea, ainakin uskoni siihen on kova.

 Tavoite 2

Kepit. Kepit edistyivät todella hienosti, kun niitä pystyi ottamaan kesällä kotona päivittäin. Todella hyvät pohjat on siis olemassa, mutta keppikulmien osaaminen on vielä vajaavaista. Toisaalta olen opettanutkin Thelmaa menemään kepeille niin, etten ole käsillä ohjannut ollenkaan. Varmasti kulmat onnistuisivat paremmin, jos olisin näyttämässä keppiväliä, mutta olen tarkoituksella pitänyt käteni kurissa keppien aloituksessa. Näin kepeistä tulee hitaasti mutta varmasti itsenäisemmät tai ainakin niiden itsenäiseksi opettaminen on helpompaa tulevaisuudessa.

Tavoite 3

Epikset tammikuussa. Valmennusryhmän olisi tarkoitus järjestää epikset tammikuussa jäsenille ja siellä aiomme startata Thelmiksen kanssa. Muutenkin täytyy kärppänä seurata naapuriseurojen kotisivuja josko saataisiin mahdollisimman paljon ev-lähtöjä talven aikana.

Tavoite 4

Jenna Caloanderin koulutus. Tästä olen niin innoissani. Koulutus on 3.-5.2 agilityhallissamme. Tavoitteena on, että tuohon koulutukseen mennessä Thelman osaaminen olisi sillä tasolla, että saisimme koulutuksesta mahdollisimman paljon irti. Eli pitäisi siis tehdä aivan "normitreenejä", menemistä esteeltä esteelle, etenemistä, hyppykiertoja, siivekkeidenkiertoja, takaakiertoja.. Täytyisi siis uhrata esteharjoittelulta pieni pala myös tekniikkatreeneihin. Keinu tuskin valmistuu koulutukseen mennessä, mutta voinhan ottaa Joelin mukaani tai sitten pyytää jotain koulutuksesta pitämään keinua.

Tavoite 5

Virallisen kisauran aloitus. Thelma tulee kisaikään 12.06.2012. Kisakalenteri näyttää oikein lupaavalta: sadan kilometrin säteellä on mahdollisuus startata 31 kertaa kesä-elokuussa. Todellisuudessa starttimäärä jää pienemmäksi, mutta hyvältä vaikuttaa mahikset tavoitteeseen number 6

Tavoite 6

Kolmosluokka. Sinnehän me haluamme. Monet haluavat pysyä ykkös- ja kakkoluokassa, jottei koira joudu liian vaikeille radoille, ihanne-ajat ovat kovia ja kisaajamäärät suuria. Mielestäni, varsinkin nykyään, on aivan sama kisaako Thelma, ykkös vai kolmosluokassa, samaa agilityä se sille on. Kolmosluokkaan nousemisen toivon tapahtuvan viimeistään syyskuussa, jolloin on lähialueella kymmenisen starttimahdollisuutta. Kolmosiin nouseminen vaatii 9 nollarataa oikeilla sijoituksilla, joten tämä tavoite on aivan realistinen

Tavoite 7

Uuden seuran löytäminen. Voi hyvänen aika miten tämä asia stressaa. Syksyllä on siis tarkoitus suunnata opiskelemaan, minne, en tiedä, mutta pois Kemistä kohti etelää. Tuntuu, etten pääse minnekään seuraan treenaamaan, kun sinne on niin tunkua. Toinen ongelma on treeneihin selviytyminen ilman autoa. Oivoi.. No mutta ei se auta kun alkaa heti opiskelupaikan selvittyä alkaa etsimään treenipaikkaa :D

Tavoite 8

Arvokisanollat. SM-kisoihin ja MM-karsintoihin 2013 vaadittavat nollatulokset haluaisin saada kasaan vuoden 2012 aikana. Toisaalta tuntuu vähän tyhmältä miettiä vielä mitään nollia, kun ei tiedä, miten kisaaminen lähtee sujumaan, mutta jos vain koira pysyy rohkeana ja terveenä, pahimmat ongelmat on selätetty.Alman tavoitteet? Tämän viikonlopun aikana ovat suunnitelmat Alman suhteenkin selkeytyneet, mutta niistä en halua kirjoittaa tänne ennen kuin olen puhunut tiettyjen ihmisten kanssa. Kuitenkin suunnitelmat on laadittu ajatellen täysin Almaa, unohtaen omat haaveeni. Nyt on aika kohdata tosiasiat. Alma ainakin saa elää parempaa elämää tällä tavoin. Mutta lisää myöhemmin.


Jospa nyt koulujuttuja, huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti