keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Puutelista

Thelmiksen agilityosaamisesta nääs :) Aika pitkä on lista, jos kokonaisuutta mietitään, mutta ajattelin miettiä tähän nyt asioita joita tulisi ottaa treenattavaksi.

- Puomille ja A:lle jääminen ohjaajan liikkeen jatkuessa. Olen itse aina pysähtynyt silloin kun Thelmankin tulee pysähtyä, joten tällaistä treeniä täytyy tehdä. Tänään otettiin taas kontakteja, ne on niin hyvät ! Keinu.. No se on keinu. Jonku pitäisi tulla kertomaan mulle miten kouluttaa se oikein :)

- Pimeä keppikulma sekä kepeille lähettäminen. En ole edes kokeillut miten onnistuu sellainen, että itse seisoo keskellä keppejä ja siitä lähettää koiran. Ylipäänsä keppien yhdistäminen vauhtiin ja itsenäinen ensimmäinen väli. Vielä ei tarvitse osata niitä muuten itsenäisesti, mä hjelpin !

- Sylikäännös. Se kangertelee ja haluan käyttää sitä nykyään aika monessa paikassa. Tää on just se asia josta mun ja Thelman menestyminen on kiinni. :)

- Esteiltä karkaaminen, ohjaajan karkaaminen siis. Eli pitäisi treenata sitä, että nakkaan Thelman esteelle ja lähden itse jo kohti seuraavaa. Tätä ollaan kyllä tehty jo ihan pentuna mutta vahvistamme, vahvistamme.

- Ohjauksen seuraaminen. Olennaista agilityssä. Lähinnä ongelmana on, että jos putki, A tai puomi on näkökentässä, Thelma valitsee jonkun näistä oikean esteen sijaan. Jopa keskeltä keppejä se suhasi A:lle, vaikka sekä Joel että minä oltiin edessä. Onneksi se sentään jää kontaktille hienosti karatessaankin esteelle eikä vain roikaise sieltä alas miten sattuu.

- Etenemisen vahvistaminen.

- Takaaleikkaus. Alman kanssa olen ehtinyt valssaamaan aina, mutta jotenkin on sellaiset merkit ilmassa, että Thelman kanssa tulisi hallita takaleikkaus aika hyvin :) Joten kuten Thelma hallitsee tämänkin, mutta monesti tulee kieltoja ja ylimääräisiä kierroksia.Mutta mitä Thelma osaa?

- Jäädä lähtöön. Se istuu todella nätisti ja odottaa lähtölupaa. Eilen treenattiin paikallaoloa häiriöllä niin, että itse otin pyrähdyksiä, hypin jne. Aiemmin ollaan treenattu niin, että sanon paikka ja heitän pallon eikä sen perään saa lähteä kuin käskystä. Se toimii tosi hyvin ja todella hyvin toimi myös liikkeellähäiriön kanssa :) Lähdöt on siis rauhallisia ja hallittuja.

- Kontaktit. Paremmin kuin Alma ikinä. Thelma jää kontaktille vaikka itse olen kauempana edessä, sivulla tai takana. Se suorittaa kontaktiesteet todella nopeasti ja on nyt oppinut hallitsemaan itsensä niin, että saa vauhtinsa suhteutettua alastulossa niin, että sen on mahdollista pysähtyä.

- Pienet kaarrokset. Thelmis tekee tosi tehokkaasti kaikki hyppykierrot yms. Sen vauhtiin ja meidän treenaamisen määrään nähden tilanne niiden kanssa on tosi hyvä. Saa nähdä kuinka kauan kaarrokset pysyy hallinnassa :)

- Kaikki esteet, lukuunottamatta keinua ja pöytää. Pöytää ei ole treenattu kesän jälkeen ja kun yritin sitä ottaa, niin ei oikein toiminut. Täytyy alkaa sitäkin palauttelemaan mieleen. Okseriakaan ei olla otettu ollenkaan.


Ihan hyvällä mallilla on asiat. Parasta on, että Thelma näyttää pitävän tästä hommasta todella paljon ja tekee aina satalasissa ja innokkaasti. Vielä kertaakaan se ei ole treeneissä väsähtänyt, ollut hidas tai ollut sen oloinen, ettei kiinnosta. Se on jo aika paljon. Alman kanssa tiesi milloin on ottanut liikaa, Thelmasta sellaista ei näe. Tai sitten me ei olla vain treenattu liikaa kertaakaan :)

2 kommenttia:

 1. Vasta nyt näin teidän möllivideonne, ja siellähän oli hienoa menoa! Thelma on sopivasti kuulolla. Seuraa ohjeitasi todella nätisti. :-)

  Tavoitteista – jos jotain näin vanhana kääpänä saan sanoa, niin sen, että nauti matkasta. Keskity tähän hetkeen. Kaikki muu on epäolennaista. Onnistumiset tulevat, jos ovat tullakseen. Agility on kamalan herkkä laji. Tämän tekstin viimeinen kappale oli ilo silmille; se, että Thelma tekee aina satalasissa. Se on tärkeintä. Nauti siitä.

  Äläkä huoli, ettei etelässä pääsisi agilityseuraan... Kyllä pääsee, jopa Helsingissä. Thelma on tuolloin kisaikäinen ja todennäköisesti kisannutkin jokusen startin. En usko, että on mitään vaikeuksia saada jalkaa jonkin seuran oven väliin! Plus se, että Etelä-Suomessa on aktiivista ja mukavaa kooikeriporukkaa. Pääsette sitten kooikeritreeneihinkin.

  Jees. Nähtäneen ensi viikolla? Tapanina ehkä, tai välipäivinä? En malta odottaa, että näen T:n livenä. Upea, upea koira... :-)

  VastaaPoista
 2. Thelma kyllä ylitti kaikki odotukset noissa epiksissä :)

  Thelman kanssa onkin niin huippua treenata, kun se on niin hölppä ja innokas, en usko että pystyn sen kanssa ikinä kovin veren maku suussa treenaamaan. Meillä on hauskaa kaikissa treeneissä! Mutta nuo tavoitteet kirjoitin ylös lähinnä siksi, että on mielenkiintoista vuoden päästä lukea mitä sitä on nyt fundeerannut. Alman kanssa olen kyllä tottunut, että ei aina mene ihan niin kuin on suunnitellut... :)

  Jep nähdään totta kai ! Suunnitelmia ei ole kuin 24.päivä (:)), joten ollaan yhteydessä !

  VastaaPoista