keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Onni on pieniä tassuja ja lämpimiä kuonoja

Pennut ovat nyt kolmen vuorokauden ikäisiä. Uskomatonta miten paljon ne ovat kehittyneet näin lyhyessä ajassa. Imemistekniikka on jalostunut paremmaksi ja liikkuminen on nopeampaa. Ne eivät myöskään enää nosta meteliä, kun käsittelen niitä, vaan köllöttelevät tyytyväisenä kädellä. Thelmiskin antaa minun käsitellä pentuja mainiosti.

Vielä uskomattomampaa on se, että pennuilla alkaa olemaan jo hieman luonne-eroja. Sparrow syö syö syö, se on aina syömässä. Pähkis on ketterä ja nopea liikkumaan. Ville nostaa äläkän heti, jos asiat eivät tapahdu sen mielen mukaan. Majava taas menee hukkaan tämän tästä, mutta nyt se ei nosta siitä meteliä vaan jää tyytyväisenä nukkumaan emon "väärällekin" puolelle itsekseen.

Painot ovat kehittyneet seuraavalla tavalla:

1vrk:

Majava 261g
Ville 269g
Sydän 289
Pähkis 249g
Sparrow 285g

2vrk:

Majava 289g
Ville 282g
Sydän 294g
Pähkis 282g
Sparrow 296g

3vrk

Majava 331g
Ville 328g
Sydän 321g
Pähkis 330g
Sparrow 338g

Pähkis ja Ville näyttävät mielestäni selvästi pienemmiltä kuin muut, vaikka Pähkis onkin painoltana muiden luokkaa. Villen pää on pienempi kuin muilla ja Pähkiksellä on pitempi selkä, mikä ehkä saa sen näyttämään pienemmältä. Majavalla oli ensimmäisinä tunteina ongelmia imemisen kanssa, mutta alkoi kuitenkin imeä reippaasti jo syntymäpäivänä ja oli kasvanut muiden tapaan hyvin jo ensimmäiseen punnitukseen.


Kun tieto mahdollisista Thelman pennuista tuli, aloimme Joelin kanssa miettiä pennun ottamista. Ajattelimme odottaa pentujen syntymään ja katsoa tuleeko tyttöjä. Tyttöjä tuli kuin tulikin, mutta maanantaina tulimme kuitenkin siihen tulokseen, ettei pennuista yksikään jää kotiin. Thelman kanssa on kaikki vielä niin kesken ja Almakin vaatii aikaa. Itkuhan siinä tuli, kun Ritvalle soitin että me emme pentua ota. Nämä pennut ovat niin hienoja koiran alkuja, että ne ansaitsevat täyden huomion ja panostuksen. Tässä elämäntilanteessa kolme koiraa vain on liikaa eikä pennun ottaminen olisi oikein sitä, Thelmaa tai Almaa kohtaan. Tottakai näihin pentuihin kiintyy hirveästi enkä uskokaan, että niiden lähteminen on helppo paikka minulle. Onneksi tulevaisuudessa on mahdollisuus saada itselle Majavan, Sydämen tai Pähkiksen pentu, tai teettää Thelmalle toiset pennut.

Viisikolle on tulossa hienot kodit ja ne jäävät aikalailla "perhepiiriin", joten uskon ja kovasti toivon että niistä kuulee vielä paljon ja niiden elämää saa seurata. Yhdelle pennulle on vielä koti hakusessa, Lisätietoja Ritva-kasvattajalta joko sähköpostitse (ritva.koivuranta[at]gmail.com) tai puhelimitse (044 5847 407).


Tätä päivää on varjostanut Thelman ripuli. Ripuli alkoi oikeastaan jo eilen ja on jatkunut läpi yön. Thelmis parka, se on niin väsynyt ja hämillään. Kävin ostamassa sille lääkeitä apteekista, joten toivotaan että tilanne paranisi pian. Pentujen kanssa se on ihan tyytyväisenä, mutta muutaman tunnin välein se tulee läähättäen luokseni ja sitten juostaan pihalle. Täytyy nyt olla tarkkana nesteytyksen ja ruokinnan kanssa, jotta maitoa riittää tarpeeksi.


Loppuun vielä video eiliseltä, pennut 2vrk. Tätä touhua jaksan seurata monta tuntia päivässä. Olen näyttänyt pentuja Skypen kautta myös siskoilleni ja vanhemmilleni. Isäni sanoi mielestäni hyvin, että pennut ovat kuin nuotio; niitä voi katsoa pitkään kyllästymättä näkemäänsä, vaikkei mitään erikoista tapahtuisikaan.

Yöllä joku pennuista harjoitteli jo takajalalla rapsuttamista. Niin ihana olla todistamassa juuri tällaisia hetkiä. Osalla nenän ovat alkaneet jo mustumaan, osalla naama on vielä aivan vaaleanpunainen.

4 kommenttia:

 1. Apua miten ihania kuvia! ♥♥♥♥♥
  Toivottavasti Thelman tauti hellittää nopsaan.

  VastaaPoista
 2. Aww, miten ihania!! <3 Paljon onnea pennuista! :) Iskee kunnon koikkerikuume kun katsoo tämmösiä..

  VastaaPoista
 3. Pentujen touhua jaksaisi kyllä tuijottaa taukoamatta, ne kun oppivat koko ajan kaikkea uutta :)

  VastaaPoista
 4. Pennut oli kasvaneeet ja kehittyneet huimasti, kun näin ne ensin kahden vuorokauden ja eilen viiden vuorokauden ikäisinä. Ihania pikkuisia <3

  VastaaPoista